Στη τελική ευθεία βρίσκεται το έργο ANTIOX PLUS για την παραγωγή δυο καινοφανών προϊόντων/σκευασμάτων που θα παραχθούν μέσω καινοτόμων διεργασιών βιοτεχνολογίας.
Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργηθούν δυο διατροφικά υψηλής ποιότητας υγειοπροστατευτικά συμπληρώματα από προϊόντα αρχικά φυτικής προέλευσης. Το μέλι και το ελαιόλαδο αποτελούν τα δυο προϊόντα της ελληνικής γεωργίας που χρησιμοποιήθηκαν ως βάση σε συνδυασμό με ένα μείγμα αιθέριων ελαίων από τα φυτά ρίγανη, φασκόμηλο και κρίταμο. Το ΙΝΑΔΕ εκτός από τη διεξαγωγή ορισμένων εξειδικευμένων μελετών, έχει αναλάβει τις δράσεις δημοσιότητας του έργου που περιλαμβάνουν τη διοργάνωση συνεδριών, τη δημιουργία ιστοσελίδας και ενημερωτικού υλικού το οποίο θα διανεμηθεί σε εξειδικευμένα περιοδικά και ενδιαφερόμενες εταιρείες καθώς και τη συμμετοχή σε εκθέσεις διεθνούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.
Ουσιαστικά, το ΙΝΑΔΕ σε συνεργασία με τους υπόλοιπους ιδιωτικούς φορείς θα προετοιμάσουν τις υποδομές αγοράς για την επιτυχημένη είσοδο των νέων εμπορικών προϊόντων.
Στο έργο συμμετέχουν 4 ερευνητικοί και 3 ιδιωτικοί φορείς , μεταξύ των οποίων το εργαστήριο Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αποτελεί το συντονιστή του έργου, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το εργαστήριο Βιολογικών και Βιοτεχνολογικών εφαρμογών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, οι εταιρείες Symbeeosis, Stratis και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝ.Α.Δ.Ε).
Το έργο χρηματοδοτείται από την Ενιαία Δράση Κρατικών Ενισχύσεων Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας «ΕΡΕΥΝΩ- ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» (ΕΠΑνΕΚ).